
Turmat testar REAL field meal
I somras var jag och vandrade i Fulufjällen i en vecka. Jag hade med mig mat för hela veckan i ryggsäcken och bodde i tält. Det var ju fortfarande corona-tider då så jag ville inte vara i närheten av någon stuga.
Min favoriträtt att ha med ut på tur är ju den välkända torkade köttfärssåsen, och den hade jag med även den här gången. Jag tror faktiskt att det blev hela 6 sådana måltider. Lite enformigt men väldigt gott.
När jag handlade inför resan tänkte jag att jag skulle variera min kost lite och att jag kunde prova på en sådan där färdig påse med turmat, som jag faktiskt aldrig tidigare provat. Tyvärr visade det sig att i affären jag handlade (XXL) hade de bara köttfärssås och spaghetti! Så det blev inte mycket variation 🙂
Hur som helst så kom det en dag då jag hade kört på en ganska lång sträcka, det hade nämligen kommit en hagelskur och jag inte kände för att stanna i den. Det blev en sen lunch närmare klockan tre, vädret hade fortfarande inte helt ordnat upp sig, och då kände jag att det vore skönt att slippa dra upp mitt kök för att få en rejäl och varm lunch. En turmatspåse passade perfekt!
Framförallt är dessa påsar praktiska. Fyll på med varmt vatten, vänta, ät. Och slipp diska.
Smaken var okej, men ganska långt i från min egen köttfärssås med spaghetti som jag ätit de andra dagarna. Det var en kletig, varm, massa som smakade okej, men inte mer. Köttbitarna som låg i smakade faktiskt inte jättegott.
Den här versionen av påse som heter "Field meal" är extra stor. För min del var det en lagom portion till lunch.
Till nästa tur kan det säkert hända att jag slänger med en sådan här igen, bara för att det är så enkelt, men merparten av mina måltider blir nog även i fortsättningen hemlagade och hemtorkade.