
Havre- och råggrynsgröt med kanel
På min senaste vandringstur hade jag förberett påsar med havregryn, råggryn, salt samt kanel. Allt i en påse, precis uppmätt för en portion. På påsarna skrev jag med en penna hur mycket vatten som ska tillsättas. Är man pigg i huvudet är det ofta inga problem att koka gröt, men om något skulle hända och man trött eller stressad är det bra att vara förberedd.
Genom att mäta upp allt och blanda ihop det i portionspåsar slipper jag ha med för mycket och att bära runt på stora förpackningar. Ransoneringen blir också automatisk så jag slipper tänka på morgonen. Bara att ta en påse, hälla ner i kallt vatten och ställa på värmen. Efter några minuter är gröten klar att avnjutas.
Men att blanda i kanel i grynen gjorde att gröten såg rätt trist ut så det är nog inget jag gör nästa gång. Gröten är nog minst lika god utan kanel. Bara lite socker på toppen, om man önskar det, eller några hjortron kanske 🙂