Topp 4 lättviktiga ingredienser för din nästa vandringstur

Topp 4 lättviktiga ingredienser för din nästa vandringstur

Är du en erfaren vandrare eller en nybörjare som planerar din nästa utomhusvistelse? Oavsett vilket kan välja rätt mat och dryck antagligen avgöra om du kommer att njuta av din tid på lederna eller om du kommer att ångra varje sekund.

Följande är några perfekta ingredienser att ha med på din nästa vandringstur som inte kommer att väga ner din packning.

1. Nötter och torkad frukt

Nötter som mandel, cashewnötter och valnötter är ett bra alternativ som mellanmål, eller till och med bara för att snabbt snacka på under längre sträckor. De ger protein, fiber och hälsosamma fetter. Torkad frukt som russin, aprikoser, tranbär och fikon är också en god källa till näring och energi.

2. Torkade soppor eller måltidsersättningar

Torkade soppor eller måltidsersättningar kan vara ett snabbt och enkelt alternativ när du vill få i dig lite mat men inte vill ägna för mycket tid på att laga mat. Populära märken som exempelvis Knorr erbjuder olika alternativ, från krämiga soppmixer till enstaka portioner av ris och pasta som är åtföljt av kryddor.

3. Havregryn

Tänk på havregryn som en av de mest mångsidiga matvarorna du kan ha med dig på en vandring. De är lätta att tillaga, kan kokas eller till och med ätas råa och kan i princip kryddas och anpassas på vilket sätt som helst. För plain havregryn kan du till exempel tillsätta nötter och torkad frukt.

4. Energi- eller proteinbars

Energi- eller proteinbars är något som är enkelt att ta med och är perfekta mellanmål när du är ute på vandringen. De är lätta att packa, innehåller mycket protein och om du hittar rätt märke, så är de också rik på smak. Välj mellan varianter med olika smaker och texturer, och prova en ny sort för att hålla dig i form under långa vandringar.

Skriv en kommentar