Lapskojs på pulvermos och salami

Lapskojs på pulvermos och salami

En väldigt enkel och rätt, både att ta med och att laga är en lapskojs, alltså potatismos och någon form av kött. Jag brukar göra lapskojsen på pulvermos och något rökt eller torkat kött. Den här gången i Vålådalen blev det en salami.

Ta helt enkelt med en påse pulvermos, något kött, eventuellt lite ost (parmesan är gott), salt, grovmalen svartpeppar och kanske en skvätt olja om du vill ha lite extra kalorier.

Gör så här

  1. Skiva eller tärna köttet
  2. Koka upp vatten till pulvermoset
  3. Ta kastrullen från värmen och blanda i pulvret. Rör om till ett bra mos.
  4. Rör i övriga ingredienser efter tycke och smak.

Skriv en kommentar

Höstgryta med potatismos och rårörda lingon

Höstgryta med potatismos och rårörda lingon

Förbered hemma Pulvermos Karljohanssås, torr på påse Köttbuljongtärning Torkad svamp Stek och torka ryggbiff Rårörda lingon Tillaga Lägg kött och svamp i blöt minst 1 timma, gärna 2. Häll av vattnet och fräs kött och svamp i lite fett några minuter. Gör såsen enligt instruktioner och krydda upp med köttbuljong om det krävs. Blanda såsen med kött och svamp till en gryta. Gör moset enligt instruk…

Visa hela inlägget
Smidigt med pulvermos till lunch

Smidigt med pulvermos till lunch

Att ha något enkelt och delvis förberett till lunch är perfekt när man är ute och vandrar och inte vill stanna för länge och göra upp eld, eller tända sitt kök. Ofta blir det någon form av snabb soppa och smörgås, men är man ute i många dagar räcker det kanske inte med bara soppa till lunch. Man känner sig inte riktigt mätt efter en kopp med soppa och det är ju inte så mycket energi. Något som är …

Visa hela inlägget
Recept på hemmagjord Beef Jerky

Recept på hemmagjord Beef Jerky

Jag har precis kommit hem från en härlig fjällvandring i Fulufjällets nationalpark. Med mig på turen hade jag hemmagjord beef jerky, alltså kryddat och torkat nötkött. Torkat kött är inte bara lätt att bära det håller också mycket längre än färskt kött. När man torkar kött får man något som liknar tunna, sega, köttbitar. Det är en speciell smak och vissa gillar det inte. Jag tycker att det är väld…

Visa hela inlägget
Köttgryta med svamp på trangiakök

Köttgryta med svamp på trangiakök

En köttgryta är ganska smidigt att ha med sig. Vi lyxade till den med grädde, men det kan man hoppa över eller välja gräddpulver för att spara vikt. Ingredienser Lövbiff Torkad svamp, tex trattkantareller Brunsås i pulverform Grädde (vi tog sojagrädde för att få lite bättre hållbarhet) Skär lövbiffen i strimlor och stek den utan fett i en stekpanna. Torka de färdigstekta köttstrimlorna i en matt…

Visa hela inlägget
Pulvermos med tillbehör

Pulvermos med tillbehör

En supersnabb och enkel rätt att laga till lunch eller som tillbehör till en middag är pulvermos. Det finns färdigt att köpa och det enda man behöver tillsätta är vatten och ev lite fett och kryddor.

Visa hela inlägget
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Vi tog med ett rejält stycke rökt kött (istället för bacon som numera är en rå köttprodukt som därmed har sämre hållbarhet), pasta och vitlök. En rejäl bit parmesan och lite olivolja ersätter eventuell grädde och äggula. Vi fräste köttet i små tärningar, lät skivad vitlök följa med på slutet (utan att brynas för då blir den äcklig). Spagettin kokas och allt blandas samman. Lite grovmalen svartpep…

Visa hela inlägget