Köttgryta med svamp på trangiakök
En köttgryta är ganska smidigt att ha med sig. Vi lyxade till den med grädde, men det kan man hoppa över eller välja gräddpulver för att spara vikt.
Ingredienser
- Lövbiff
- Torkad svamp, tex trattkantareller
- Brunsås i pulverform
- Grädde (vi tog sojagrädde för att få lite bättre hållbarhet)
Skär lövbiffen i strimlor och stek den utan fett i en stekpanna. Torka de färdigstekta köttstrimlorna i en mattork eller i ugnen tills de är helt torra. Lägg köttet och svampen i en påse och ta med ut på turen tillsammans med pulversåsen och grädden.
Blötlägg kött och svamp ett tag innan det är dags för middag. Jag brukar ha de torra ingredienserna i en plastpåse och hälla på en skvätt vatten några timmar innan det är dags, sedan får det ligga så i ryggsäcken (se till att det inte kan läcka).
Koka upp det blötlagda med pulversåsen, späd med mer vatten om det behövs. Koka till köttet är ätbart och blanda i grädden på slutet.
Servera tex med pulvermos och nyplockade lingon.