Vildmarksbiblioteket

Uteliv med kniven

99 kr 149 kr
I lager    Sponsrad länk för Nordic Preparation

Kniven är utan tvekan det viktigaste verktyget för utelivet. Med en rejäl kniv kan du göra nästan allt du behöver vid utevistelsen.
I den här boken får du lära dig hur du använder en kniv på ett säkert sätt och du får också många tips om vad kan göra och hur, bland annat; hur du fäller ett litet träd, vad du behöver göra för att klyva ett torrt eller fruset träd, hur du klyver ved med en kniv, hur du tillverkar en späntsticka och vad den är bra till, hur du tänder eld med eldstål och kniv och hur du filéar en fisk du har fångat. Du får också lite tips om hur du kan göra när du ska lära barn hur man använder en kniv.
Att rengöra kniven efter användning och att bryna och vårda den så att den håller sig vass länge är också mycket viktigt. Även det beskrivs i detalj. Boken innehåller också lite knivhistoria där du får veta mer om hur det skärande verktyget har utvecklats över tid och blivit till en kniv.

Bokfakta
Lars Fält
Uteliv med kniven
93 s., 21,5 x 23,5 cm, rikt ill., hård pärm, 489 g

Uteliv med kniven finns i kategorin 536. Vildmarksbiblioteket är ett av våra märken som säljs direkt av Nordic Preparation.

Läs mer…

Kategori: 536